Doğuya Yolculuk (1. Sezon – 13 Bölüm)

Bir zamanlar bizden herhangi politik, siyasi ya da beşeri sebeplerle uzaklaşıp İran’ın en kuzeydoğusun’da Türkmenistan ve Afganistan sınırıdanki Horosan eyaleti ve çevre illerine yerleşmiş olan ve halen Türkiye’deki kürtlerinin bir çoğu gibi Kurmanji konuşan kardeşlerimizin hayat hikayelerini anlatmaktadır. Bu anlatım zaman zaman belgesel dilinin estetik değeri ve görselliği ilerleyecek. Zaman zaman da bizzat bizleri içine alan konukluklarla interaktif bir gezi programı yapısında dönüşerek uzak diyarlarda yaşayan Kürt soydaşlarımızın merak ettiğimiz kültürel, sanatsal ve doğal yaşam özelliklerini ekrana taşıyacaktır. Bir çoğu kürt müziğinin en meşhur isimleri, kürt şiirinin en iyi şairleri, kürt el sanatlarının ve doğal süslemenin en iyi sanatçıları olma potansiyeli taşıyan bu güzel insanlardan habersizliğimizi ve uzaklığımızı Rewetiye Rojhalat programı sayesinde gidermiş olacağız…

Doğuya Yolculuk (2. Sezon – 13 Bölüm)

Programımız İran’ın Kordestan Eyaletindeki Soranice konuşan ilginç karakter, yetenek ve özelliklere sahip Kürt kardeşlerimizin yaşamından farklı kesitler sunacaktır. Bu sunum zaman zaman belgesel dilinin estetik değeri ve görselliği ile ilerleyecek. Zaman zaman da bizzat bizleri içine alan misafirliklerle karşılıklı muhabbet çerçevesinde bir gezi programı yapısına dönüşerek uzak diyarlarda yaşayan Kürt soydaşlarımızın merak ettiğimiz kültürel, sanatsal ve doğal yaşam özelliklerini ekrana taşıyacak. Bir çoğu Sorani sanatçılarının mütavizi örnekleri olan bu ilginç karakterlerin müziklerini ve şiirlerini dinleyecek, el sanatlarının ve doğal süslemelerinin büyüsüyle kendimizden geçecek bazen de doğal hayatlarının zorluklarına tanık olacağız. Rewetiye Rojhılat programı uzaklardaki bu güzel insanları yakınımıza getirerek, dostluk ve muhabbeti insani ve sanatsal değerler üzerinden arttırma yolunda gayret sarf edecektir.

Rêwîtiya Rojhilat

Emê çîrokên birayên xwe yên ku ew jî wek Kurdên Tirkiyeyê bi Kurmancî diaxifin ku ji demên dîrokî de ji sedemên siyasî, polîtîk û mirovahiyê ji bakurê rojhilata îranê, herema Horasanê ku bajarê li derdora sînora Turkmenîstan û Efxanîstanê de bi cih bûne vebêjin.
Ev vegotin, dem dem wê bi nirxên zimaneke estetîk a belgefilîmê û wê bi dîtbarî bimeş e.
Wê car caran jî bi bernameyeke înteraktîf ku bi mêvanan re emê bigerin û çand, hûner û taybetiya jiyana sîrûştî yên hemgelên xwe ku li heremên dûr dijîn, emê bînin ser ekranê.
Ji muzîka Kurdî de kesên navdar, ji helbesta Kurdî de helbestvanên pêşeng, hûnera desta ya Kurda, hûnermendên herî baş yên ku bi bingeha nexşandineke sîrûştî hildigirin, bê agahdarî û dûrbûniya van mirovên delal, emê bi saya vê bernamê(Bernama rêwîtiya Rojhilatê), bibînin.